Puhdas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ajatukseni palaavat koko ajan vaan tähän samaan: miten täällä voi olla näin puhdasta? Miten se  on mahdollista näin tiheään asutetussa maassa?

Voin tietenkin esittää vain arvailuja. Jos se johtuu kasvatuksesta ja yhteiskunnan asettamista säännöistä ja määräyksistä, niin luulisi löytyvän iso joukko joka kuitenkin pokkuroisi vastaan. Eikö niin yleensä ole, vähän kaiken suhteen (ainakin meidän kultturissamme)?

Jos se johtuukin siitä, että ihan itse oivaltaa että oma oleminen on miellyttävämpää siistissä ja kauniissa ympäristössä? Tai jos tämä kulttuuri ei olekaan kuin omani, jossa ajatellaan ensin omaa itseä ja omaa viihtyvyyttä. Jospa täällä tehdäänkin asioita jotta muiden olisi miellyttävämpi olla?

img_20160814_171010

En tajua miten kotiin palattuani pystyn taas menemään Brysselin busseihin. Penkit ovat täynnä purkkaa, penkkien välit tungettu täyteen juomatölkkejä, sipsipusseja ja muuta. Kaikki on tuhruista, haisevaa, rikki. Penkkien selustoihin on kirjoitettu tussilla, jopa ikkunoissa on siellä täällä jotakin tahmeaa.  Siivotaanko täällä niin vimmatusti ettei mitään näy missään, vai onko siivottavaa vähemmän?

Koko ajan mietin: miksi ihminen rikkoo, likaa, kohtelee kaltoin yhteisiä tiloja ja paikkoja? Puuttuuko meiltä kasvatus, kunnioitus, hyvät tavat vai ehkä kaikki?

 

 

Advertisement

2 vastausta artikkeliin “Puhdas

  1. Pakko kysyä : mitä mielestäsi tarkoittaa ”pokkuroida” ?
    Minusta se tarkoittaa mielistellä tai nöyristellä tms.
    Miten siis voi ”pokkuroida vastaan” ?

    Tykkää

Kommentoi tai kysy

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s