Yksi kauneimmista

img_20160823_103604

En tajua miksen tullut käyneeksi Kennin-ji -temppelissä jo ensimmäisellä matkallamme syksyllä 2014, vaikka asuimme lähes sen vieressä!

img_20160823_103843

img_20160823_105726

img_20160823_105830

hdr

hdr

Kennin-ji on Kioton vanhin zen-temppeli. Kun ottaa huomioon tämän ja paikan hiljaisen kauneuden on ihan käsittämätöntä että se vaikuttaa jääneen rauhaan valtavilta turistilaumoilta. Ohitin itsekin paikan kymmeniä kertoja muualle kulkiessani mutten tullut menneeksi sisälle.

Viimeisen Kioto -päivän aamuna mieheni onneksi päätti että tuolla me käydään.

img_20160823_110214

img_20160823_104735

Kennin-ji teki minuun paljon suuremman vaikutuksen kuin monet suuret ja komeat ja koreat. Täällä oli käsinkosketeltava rauha ja tasapaino. Kauneutta mihin vain katsoi – edellyttäen toki että pitää kiiltäviksi kuluneista puulattioista (ja niiden narinasta, se on tärkeä juttu!) ja vanhoista, kyyryselkäisistä mummeleista jotka kastelevat puutarhaa hiljaa höpötellen.

Advertisement

4 vastausta artikkeliin “Yksi kauneimmista

 1. Hei, olen palannut usein sinun Japanin matkoihisi. Meillä matka Japaniin on tiedossa tulevana kesänä. Minä, mies ja toinen lapsistamme suuntaamme Tokion kautta Fujille, sitten Kiotoon ja Magome-Tsumago vaelluksen jälkeen taas Tokioon ja takaisin kotiin muun perheen luo. Kiitos kun kirjoitit matkasi ylös. Olen tehnyt oman reittimme pitkälti tämän matkakertomuksen avulla. Lopun matkasta on saanut päättää se kohta aikuistuva lapsi, joka halusi matkan nimenomaan Japaniin. Häntä kiinnostaa samurai-historia. Toivottavasti sekin eteemme aukeaa? Lämpimät terveiseni täältä Kotkasta!

  Tykkää

  1. Paluumuuttajatar, miten ihana kuulla että tästä on ollut apua ja inspiraatiota!
   Samuraista kiinnostuneille on ainakin Samurai-museo Shinjukun alueella Tokiossa http://www.samuraimuseum.jp/en/, sitten myös Senkakuji -temppeli Tokiossa https://www.japan-guide.com/e/e3000.html ja Saigo Takamorin (sanotaan olleen viimeinen samurai) patsas Ueno -puistossa Tokiossa (ihana paikka kaiken kaikkiaan).
   Ja kyllä siellä täällä tulee jotain ja netistä löytää vinkkejä.

   Minullehan kävi niin että nimenomaan poikani ”avasi minulle oven Japaniin”. Hänen innostuksensa ja kiinnostuksensa alkoi kun hän oli n 13-vuotias. Se alkoi mangasta ja peleistä ja Ghibli-filmeistä kuten monilla, sittemmin hän on opiskellut japania ja kiinnostunut ylipäätään koko maata ja kulttuuria kohtaan on vaan syventynyt. En tiedä olisinko ”löytänyt” Japania ilman häntä. Olen ikuisesti kiitollinen että sain tehdä ekan matkamme sinne kaksin pojan kanssa. Se oli niin antoisaa että alta pois!
   Toivon teille oikein hyvää matkaa!!!! Haluaisin itsekin niin jo taas…tiedän että seuraava kerta tulee, mutten vielä tiedä koska.

   Tykkää

   1. Me olemme aloittaneet tämän 18-vuotismatkaperinteen. Esikoinen halusi New Yorkiin ja keräsimme sinne yhdessä rahat. Matka toteutettiin toissa kesänä. Japani on siis nyt kakkosen toivematka ja siihen on taas rahoja kerätty ja nyt matka siis toteutumassa. En ollut itse niin Japanista haaveillut, mutta nyt en malta odottaa. Olen lukenut kohteista minkä olen käsiini saanut ja etsinyt tietoa ja olen ihan japanina kaikin tavoin. Mia Kankimäen ”asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin” on herättänyt sellaisen Kioto-kuumeen, että. Toivottavasti vain kesäkuun alku ei ole yhtä tukalan kuuma, kun teidän matkanne. Näin suomettumisen myötä kun on tuo kuumuuden kestokyky laskenut alas siten Turkin vuosien:).

    Kiitos vinkeistäsi, ehdotan niitä matkan toivojalle ja katsotaan mihin hän haluaa tarttua. Jostakin muuten luin, että Kiotossa olisi joku elokuvastudio, jossa tehdään samurai-elokuvia ja sinne pääsisi vierailemaan? Oletko kuullut sellaisesta?

    No, 4.6 lähdetään matkaan, joten tule sitten katsomaan millaiseksi meidän Japanin matka muodostuu:).

    Tykkää

Kommentoi tai kysy

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s